Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vi
villagevoile - 28-03-2006 13:34:31
Huishouden & Energie

Kruipkelder wijzigen in wijnkelder

ik heb een eigen huis met kruipkelder. 1 van mijn hobbies is het maken van wijn. meestal maak ik zo'n 30 liter tegelijk, dus er blijft wel een flesje over. de kruipkelder is ideaal voor het bewaren van wijn, constante temperatuur, licht (donker) en luchtvochtigheid. alleen in een kruipkelder kun je alleen kruipen (tijgeren) en het oppervlak bestaat uit zand, dit is dus niks om regelmatig wijn op te slaan en er een flesje uit te halen. mijn idee is om een looppad te graven en langs dit pad tegels te leggen met wijnrekken en stapeltjes flessen. het pad heb ik voor het gootste deel al uitgegraven, ik heb nu een soort koopgoot, waar water instaat. ik heb wel een pomp, maar het grondwater komt natuurlijk steeds terug. dit had ik al verwacht en is dus geen verrassing. ik zoek naar een redelijk voordelige oplossing om het pad waterdicht te maken, het is een hobby en moet wel leuk blijven. de zijkanten van de goot heb ik afgeschuind. ik heb zelf wel enkele ideeën, maar heb er geen ervaring mee. wie weet het?


oplossing 1: door de hele goot vijverfolie aanbrengen, op de bodem een laagje zand en tegels leggen, anders komt de folie door de druk van het grondwater omhoog. alleen zal dan waarschijnlijk het grondwater aan de zijkanten omhoog komen en komt achter de vijverfolie water te staan en zal de folie wegzakken. verder is de folie vrij duur.


oplossing 2: langs de zijkant en bodem van de hele goot tegels met beton aanbrengen en bewapenen met b.v. kippengaas. het is niet mogelijk om dit in 1 keer te doen, dus zal het water erin sijpelen voor het 2e deel, 3e deel enz klaar is.