Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
bosaap22 - 21-04-2004 11:15:47
Computers & Telefonie

Kapotte processor en garantie

ik heb 2 maanden geleden wat onderdelen gekocht bij een zeker computerbedrijf. nu bleek de processor (amd 2600+) niet te werken. getest door een andere processor van een vriend van mij erin te zetten en toen werkte het zaakje wel. dus de processor teruggestuurd en is door hun getest. werkte wel volgens hen. heb om een tweede test gevraagd (ook geen defect geconstateerd) en heb daarna deze terugontvangen. deed weer niks. ben dus naar computerland bij mij om de hoek gegaan en heb gevraagd of ze mijn systeem konden obnderzoeken. wat bleek: processor was defect. de andere onderdelen werkte wel gewoon prima.
daarna dus weer heel het zaakje opgestuurd met daarbij de officiele verklaring van computerland en een nieuwe processor en de onderzoekskosten die ik bij computerland heb gemaakt teruggeeist. kreeg een aantal dagen later de mededeling dat de "core" beschadigd was. ineens! dit terwijl er duidelijk in de officiele verklaring van computerland stond dat er geen sprake was van coreschade. dus nu willen ze dus ook nog laten opdraaien voor de kosten, tewijl zij juist degene zijn die tot 2 keer toe hebben liggen slapen bij het testen van de processor.


ik heb al een aangetekende brief verstuurd, waarbij is ontbinding van contract eis en de kosten die ik heb gemaakt (onderzoekskosten computerland en verzendkosten) terugeis. helaas is hier niet op gereageerd.


ik ben al bij het bureau van rechtshulp geweest, maar die kunnen niks voor me doen, omdat het bedrag waar het om gaat niet boven de €180,- ligt. ook de site van de geschillencommissie bied geen oplossing, omdat ze gestopt zijn met het bemiddelen van zaken betreft computers.


nu is dus de vraag: wat moet ik nu? waar kan ik terrecht? is er dan geen enkele instantie die mij kan helpen?


alvast bedankt voor de reacties!