Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

po
postema_1 - 08-07-2006 16:30:33
Auto & Vervoer

tweedehands diesel

beste experts,


heb vele jaren naar tevredenheid op lpg gereden en ben nu toe aan een nieuwe auto. heb me een beetje georiënteerd en neig nu naar de aanschaf van een dieselauto. was laatst bij bij overveen in badhoevedorp en vond daar een flink aantal aardige (ex-lease) diesels, vaak ook nog redelijk jong, maar wel met 160.000 tot 190.000 op de teller, voor zo'n 10.000 euro. (zat bv. ook een fiat stilo uit 2004 tussen).


hoeveel waarde moet ik nu toekennen aan het feit dat die karretjes al zoveel gereden hebben? of moet je daar bij diesels niet zo op letten? ergens anders op deze rubriek zag ik al de opmerking dat je meer naar de algemene conditie van de auto moet kijken, want dat die motor het wel houdt. en of een versnellingsbak het nog een tijdje houdt, kun je neem ik aan, toch niet van buiten zien.


ons rijpatroon: 25.000 km per jaar, vooral lange afstanden. wij zijn ouwe-tutterijders: geen "sportief" rijgedrag of ruige parcoursen. wat voor ons telt is dat we met die auto zonder al te veel kosten zo'n jaar of zes veilig rijden.


alvast bedankt voor eventuele reacties,


senior