Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

to
toondejong - 08-06-2004 14:30:41
Geldzaken & Recht

Persoonsgebonden voorziening in relatie met WAGW

mijn ouders bewonen en zijn eigenaar van een appartementin de gemeente breda. vermeld dient te worden dat vader gehandicapt is en rolstoelgebonden is. in 2001 kregen zij (overigens niet zonder slag of stoot!), middels een persoonsgebonden voorziening,(welke in contractvorm werd vastgelegd) toestemming van de vereniging van eigenaren van het complex om zg automatische deurdrangers te laten monteren op de gemeenschappelijke toegangsdeuren. de gehele voorziening + een duurzaam onderhoudscontract is/wordt volledig door mijn ouders gefinancieerd. de voorziening is destijds 100% meegenomen in de aanvraag woningaanpassing in het kader van wet voorzieningen gehandicapten (wagw) en als zodanig gesubsidieerd. een van de voorwaarden, opgenomen in de overeenkomst met de vve, is dat bij verkoop van het appartement, mijn ouders het geheel in orginele staat dienen terug te brengen.


welnu, mijn ouders willen nu hun appartement verkopen om wat kleiner te gaan wonen. ze hebben dit gemeld bij de bestuurder van de vve en tevens aangeboden dat, indien de vve dat wenselijk vindt, de bedoelde voorziening tegen afschrijvingswaarde kan worden overgenomen. is dit geen optie voor de vve dan zullen mijn ouders de gesloten overeenkomst respecteren.


echter wat schets de verbazing: de bestuurder van de vve liet weten dat zij de voorziening om niet over te gaan nemen. bedoelde voorziening is tenslotte volledig gefinancieerd door de wagw en derhalve, zo stelt de bestuurder, zijn mijn ouders geen eigenaar, handelen zelfs niet rechtsgeldig en bepaald de gemeente breda wat er met de voorziening (dient te) gaat gebeuren!! de bestuurder van de vve sommeert nu bij transport/verkoop van het appartement, afstandsbediening, gebruiksaanwijzingen en garantiepapieren alsmede gegevens omtrent het onderhouscontract aan hen over te dragen!


mijn ouders zijn met stomheid geslagen en hebben de vve aangekondigd de voorziening bij hun vertrek uit het complex te laten verwijderen. de vve dreigt nu met een juridische procedure.


mediation is uitgesloten gezien de huidige verhoudingen en recente geschiedenis. wie staat hiet nu in zijn recht?, maar beter, wat is wijsheid?