Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cn
cng - 05-07-2007 15:40:27
Auto & Vervoer

Aanrijding buitenland.... en bijzondere drama

Heren, dames ik heb een vraag op een lang verhaal.

ik ben rondom milaan op de snelweg van achteren aangereden. aangezien ik stond stil achter een andere auto ben ik door de klap doorgeslagen naar de voorste auto. op advies van mijn verzekeringsmaatschappij heb ik de politie de papieren laten invullen. nadat dit alles was gedaan heb ik gevraagd als ik door mag rijden naar nederland gezien de schade. zichtbare schade was de achterzijde en de rechter voor koplamp die een scheur vertoonde.

van de politie mocht ik doorrijden en dit heb ik tevens ook gedaan, eergisteren was ik gevorderd tot luxemburg waar ik stopte voor een sanitair stop. toen ik weg wou rijden begaf mijn auto het, de bevestiging van de stuurolie pomp is afgebroken. (dit is tevens de plek waar de riem voor de acculader omloopt.)

ik heb vervolgens de anwb gebeld en de ook mijn auto verzekeraar, omdat zeer waarschijnlijk dit ook schade was ten gevolge van de aanrijding. immers mijn auto was recent gecontrolleerd en apk gekeurd.

mijn auto kon niet gerepareerd worden binnen de termijn van 48 uur, de anwb wil mijn auto terugbrengen naar nederland, maar dan onder voorwaardes. indien mijn auto niet gereparreerd wordt binnen 3 mnd moet ik de kosten voor transport naar nederland betalen.

aangezien ik niet weet als mijn schade te reparen valt, wil ik niet onnodig geld weggooien in een bodemloze put. mijn verzekeringsagent wil me in eerste instantie niet helpen, maar na heel wat telefoontjes is gebleken dat zei mijn auto moeten terugbrengen. dit hebben ze telefonisch bevestigd aan mij. nu wil de verzekeringsmaatschappij dat ik anwb de autro laat terughalen en mocht het blijken dat de auto niet te repareren valt mag ik mijn kosten decalareren bij mijn verzekeringsagent.

mijn vraag:
de garantie voor het declareren is gekomen van een "derde partij" die voor mijn verzekeringsagent werkt. dit wekt bij mij het gevoel dat ik toch genaaid zal worden, mocht het zover komen.  ik heb voor de zekerheid alles nogmaals geconformeerd, maar dit is allemaal telefonisch gebeurt..

ben ik nu stom bezig of moet ik voet bij stuk houden dat mijn verzekeringsagent mijn auto moet ophalen? ik heb immers aangegeven dat ik toch prefereer dat zij het doen, maar word naar mijn gevoel afgepoeierd ....