Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hendriksd - 16-07-2007 19:12:03
Garantie & Verzekeringen

dagwaarde bepaling

ik heb laatst door de schuld van een automobilist mijn motor total-loss gereden. over de schuldvraag bestaat geen twijfel. mijn verzekering is wa + beperkt casco. ik moet dus zelf alles regelen met de verzekering van de veroorzaker.


zij hebben een schade expert ingeschakeld welke heeft vastgesteld dat de motor total loss is. de dagwaarde wordt nu bepaald obv het bedrag waarvoor ik de motor 4 maanden geleden heb gekocht. ik heb daar echter een hele goede koop aan gehad. voor het bedrag dat ik heb betaald kan ik bij lange na geen andere vergelijkbare motor kopen. terwijl dat volgens mij de definitie is van de dagwaarde; het bedrag dat nodig is om een vergelijkbaar object terug te kopen.


alle vergelijkbare motoren hebben een vraagprijs van minimaal 1500 € meer en ook de anwb koerslijst waarde is 1000€ hoger.


nu zegt de schade expert dat het gebruikelijk is dat bij een recente aankoop de factuurwaarde bepalend is. dat is natuurlijk volstrekt onredelijk als daarvoor geen vergelijkbaar object gekocht kan worden.


als ik de expert daarmee confronteer, dan stelt hij mij de wedervraag hoe het dan mogelijk is dat ik dit exemplaar zo goedkoop heb kunnen kopen. die vraag kan ik als koper uiteraard niet beantwoorden en lijkt mij ook irrelevant. ook geeft hij aan dat het niet 'eerlijk' zou zijn als ik nu meer krijg dan ik heb betaald. hoezo niet 'eerlijk'? alsof ik erom heb gevraagd om eraf gereden te worden om te beginnen. en is het dan wel eerlijk dat ik 1000 tot 1500 € moet bijleggen om dezelfde motor terug te kunnen kopen.


heeft iemand hier ervaring mee en weet iemand wat de mogelijkheden zijn om hier tegen in te gaan?


bij voorbaat dank voor de reacties, dick.