Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ea
ear - 02-08-2007 23:29:11
Computers & Telefonie

overeenkomsten internationaal sms'en Vodafone

beste mensen,


ik voel me behoorlijk afgezet door vodafone. ik heb een italiaanse vriend die op dit moment stage loopt in oekraine. nu heeft hij een oekrains nummer en proberen we te sms'en en wat blijkt? zijn smsjes komen niet bij mij aan en de mijne niet bij hem. ik kan hem overigens wel gewoon bellen. ik heb dus zojuist vodafone klantenservice gebeld en te horen gekregen dat mijn vriend dus waarschijnlijk een provider heeft waar vodafone geen sms overeenkomst mee heeft. het heeft me 4 euro gekost om dit te weten te komen (ik wist niet eens dat dit zo geregeld werd, maar na wat nazoekwerk op www.vodafone.nl is het inderdaad wel op hun site vermeld [in ieder geval de providers waar wél mee gebeld en gesmst kan worden]). bovendien heb ik voor alle smsjes die ik geprobeerd heb te versturen (maar dus niet afgeleverd zijn) ook gewoon betaald (en dat kost nogal wat een internationaal smsje). ik vind het ronduit belachelijk dat vodafone mij geen melding geeft dat ik niet naar dit nr kan sms'en als ik dat probeer. ik ging er gewoon vanuit dat je probleemloos zou kunnen bellen en smsen binnen europa en daar ziet de propaganda van vodafone er ook naar uit:


"is een van je vrienden in het buitenland en wil je hem sms'en? als je vanuit nederland iemand sms't die een nederlands mobiel nummer heeft, dan betaal je gewoon de normale nederlandse sms-tarieven die horen bij jouw abonnement of prepaid-pakket. sms'en naar iemand met een buitenlands mobiel nummer kost altijd € 0,29. ook als diegene in nederland is." < http://www.vodafone.nl/prive/internationaal_bellen/sms_mms/>


alleen als je dan wat verder klikt komen de restricties (zoals altijd natuurlijk). ondanks dat ik het had kunnen vinden op de vodafone site vind ik dat ik onrechtvaardig behandeld ben. ik geloof niet dat een doorsnee persoon op de site van vodafone gaat checken of hij/zij een simpel smsje kan versturen binnen europa (ook al behoort oekraine dan niet tot de eu). bovendien heb ik wel moeten betalen voor deze smsjes (en de dame aan lijn bij de vodafone klantenservice beweerde me dat zij daar ook voor moesten betalen maar daar twijfel ik ten zeerste aan; waarom zouden ze mij anders niet vertellen dat ik geen nrs naar deze oekraiense provider kan sturen??).


weet iemand waar ik met mijn klacht terecht kan?? ik heb vodafone al gemaild maar ik verwacht niet veel reactie van hun kant aangezien ik het op de website had kunnen zien (als ik een telefoondeskundige was geweest natuurlijk).


alvast bedankt!


emmie