Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
robi - 16-10-2007 23:18:55
Winkels & Webshops

Prijsstrategie Coca-Cola

hallo, hierbij een oproep aan alle mensen die in het grensgebied met duitsland wonen en willen profiteren van het vreemde prijsbeleid van coca-cola.ik woon zelf ongeveer 50 km van de duitse grens af, maar ga 1 keer per maand naar kaufland en andere winkels in kleve om er boodschappen te doen.het moederbedrijf van kaufland bezit ook lidl zodat ze een scherpe prijs voor hun producten kunnen aanbieden.een goed voorbeeld is de prijs van een 1,5 ltr. fles coca-cola welke normaal bij kaufland € 1,04 (exclusief € 0,15 statiegeld) kost.deze week hebben ze een aanbieding dat bij aankoop van een krat (10 flessen) een fles nog maar € 0,84 kost.nadeel is echter dat de pet-flessen (in de oude uitvoering zoals ze voor 2006 in nederland ook verkocht werden) niet meer geaccepteerd worden in nederlandse statiegeldautomaten omdat in nederland het statiegeld voor een 1,5 ltr. fles nou eenmaal is vastgesteld op € 0,25.


dus bij een gemiddelde prijs van € 1,25 in nederland bespaar je normaal € 0,21 per fles en deze week zelfs € 0,41 per fles; dus het loont de moeite om een voorraadje aan te leggen zodat je er je maximale voordeel mee doet.


ik zou zeggen doe er je voordeel mee, en heeft iemand nog andere suggesties over het prijsverschil van supermarktproducten tussen nederland en duitsland dan graag je reactie, zodat er ook anderen van kunnen profiteren!!