Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 20-06-2008 16:31:38
Huishouden & Energie

Nep-uil, valk en netten tegen duivenoverlast.

beste lezers,


regelmatig neem ik de rubrieken van deze site door om er mogelijk wat van op te steken. nu las ik onlangs een vraag van iemand die duivenoverlast op het balkon had. dat trok m'n aandacht, want ik kamp met hetzelfde probleem. er zijn ook veel herriemakende kraaien in de naaste omgeving. ik kan helaas de vraag niet terugvinden, maar ik herinner me een aantal antwoorden.


wij hebben geen balkon, maar wel een tamelijk grote tuin van ca. 600 m2. daar staat slechts één boom in, maar wel een enorme. er is dus geen beginnen aan om draadjes te spannen of om een net te gebruiken, want daar zouden we lang voor moeten boeten en vervolgens een hoogwerker nodig hebben om het ding op te hangen. bovendien hebben onze buren veel grote bomen, waar de lawaaimakers ook in huizen. en nee, de buren zijn ook zeker niet blij.


ik dacht dat iemand adviseerde om de gemeente om hulp te vragen, maar aangezien er veel commotie is over de vergassing van ganzen op texel, denk ik niet dat onze gemeente aktie gaat ondernemen tegen de overbevolking van duiven en kraaien in onze naaste, bosachtige woonomgeving.


interessant was het advies van iemand om een vijand van duiven in te schakelen: de valk. heeft de betreffende persoon een valk? en zou die misschien eens langs kunnen komen met z'n vogel?


het advies om een nep-uil aan te schaffen sprak ons toch het meest aan, want blijkbaar had degene die dit opperde hier baat bij. jammer dat andere vogels daardoor ook wegblijven, maar als daarmee ook het luide gekoer en gekras van de duiven en de kraaien in de dakgoten op oorhoogte bij het krieken van de dag ophoudt, dan zij het zo. maar dan zijn we ook verlost van de vele (besmettelijke!)viezigheid die duiven nou eenmaal laten vallen. deze vogels planten zich razendsnel voort, dus de overlast wordt steeds groter. overigens blijven leuke zangvogeltjes toch al weg. we hebben meerdere keren gezien hoe de grote vogels een kleintje die een slak zat te verorberen verjoeg.


nu komt de vraag: waar kunnen wij een nep-uil kopen? en is één uil genoeg voor een tamelijk grote tuin? zijn er nog meer adviezen?


vriendelijke groet.