Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
ankmaxtom - 02-09-2008 10:52:42
Garantie & Verzekeringen

van buiten komend onheil (!)

hallo


van 't weekend pech gehad in de keuken met een vallend (scherp) mes, gelukkig niet in een voet maar wel is er een gat/snede ontstaan in het linoleum. dit linoleum ligt er pas een half jaar en de plek is nogal zichtbaar dus ik heb de verzekering gebeld of ik e.e.a. kon declareren. ik verwachte een eventuele afwijzing omdat het een 'eigen onhandigheid' betrof maar de afwijzing betrof  iets geheel anders, namelijk: de schade zou zijn ontstaan door 'van buiten komend onheil' en dat was niet verzekerd in mijn pakket (woonzeker plus van postbank), wel bij de all risk. ik zei al dat ikzelf het onheil was maar niet van buitenaf kwam. grapje natuurlijk maar ik vind die definitie nogal vreemd voor een 'huiselijk ongelukje'.


kan iemand mij vertellen of dit juist is, of een duidelijke omschrijving en/of voorbeelden geven van situaties waarbij 'van buiten komend onheil' van toepassing is?


bij voorbaat dank, anke