Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jellybee - 26-09-2008 10:41:41
Huishouden & Energie

Schoorsteenveger

hallo,


ik ben werknemer bij een speciaalzaak voor badkamers en kachels.
wij verzorgen complete installaties van zowel hout- als gas kachels
enige tijd geleden nam een klant contact met mij op met de mededeling dat er een schoorsteenveegbedrijf is geweest om het rookkanaal schoon te maken. zij zijn hiervoor niet langer als 10 minuten bezeg geweest. tevens vertelden zij de klant dat de gebruikte regenkap niet voldoet aan de wettelijke eisen. ze wilden dit wel vervangen een nieuwe kap zou ruim € 300,= moeten gaan kosten en dan ook nog eens € 150,= voor het plaatsen hiervan. ik kan wel zeggen dat een regenkap lng niet zo duur is.
de klant vertrouwde dit niet helmaal en heeft contact gezocht met ons. aangezien wij lid zijn van de sfeerverwarmingsgilde en wij 100% weten wat wel en niet mag heb ik die klant gevraagd welk bedrijf het geweest is. de klant gaf zelf al aan dat het een soort van oplichting moet zijn geweest, het bedrijf komt immers uit 's-hertogenbosch en dat ligt niet echt in de buurt van de achterhoek. ik heb een naam doorgekregen en heb contact gezocht met het bedrijf dat schoorsteenveegbedrijf correct heet. hier kreeg ik niemand te woord en ze beloofden mij terug te bellen. dit hebben zij echter nog steeds niet gedaan en als ik bel is de persoon die er over gaat niet.
mijn vraag is dan kort samengevat. wat kan ik hiermee, want ik denk dat zij deze werkwijze vaker hanteren. de klant gaf ook aan dat er meerdere mensen in de buurt op deze manier benaderd zijn.
is het mogelijk om hier iets mee te doen, zo ja wat dan. ik zit er mee dat de mensen zich laten duperen door zo'n bedrijf terwijl het allemaal goed is.


met vriendelijke groet,


jelle janssen


home garden shop terborg