Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-09-2008 14:24:36
Geldzaken & Recht

mogelijkheden bij grote restschuld???

hallo,


ik zou graag willen weten wat de mogelijkheden zijn bij een restschuld van €100.000.


het betreft gelukkig niet mijn persoonlijke situatie,


maar het probleem is alsvolgt:


een vrindin van mij heeft 6 jaar geleden samen met haar man een huis gekocht .nu willen ze gaan scheiden en één van de 2 wil er wel graag blijven wonen, en de ander wil gaan huren. financieel gezien kan diegene de hypotheekkosten makkelijk betalen, maar het probleem is dat de hoogte van de hypotheek en de leeftijd het niet toelaat om de hypotheek op één naam te krijgen.


dus verkopen zou de enige oplossing zijn.


maar: het blijkt nu dat ze het huis véél te duur gekocht hebben, en omdat de verbouwing en het opknappen van het huis ook nog lang niet af is kunnen ze het niet verkopen voor een goede prijs en krijgen ze te maken met een enorme restschuld van ongeveer €100.000.


dat betekend dus een schuld van €50.000 per persoon!!! en voor zo'n groot bedrag kunnen geen van beide een lening afsluiten.


nu zou ik dus graag advies willen over de mogelijkheden in deze situatie??? het opknappen van het huis gaat ook niet lukken omdat daar niet voldoende geld voor is. en het schuldbedrag in een nieuwe hypotheek onderbrengen is ook geen optie omdat diegene geen betaalbaar huis kan kopen om zo'n bedrag in mee te financieren.


volgens mij blijven er dan dus geen mogelijkheden over, maar ik hoop toch op een advies van iemand die hier verstand van heeft.


alvast bedankt!