Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 13-12-2004 08:49:40
Vrije tijd & Tuin

Appels & peren drie jaar niet gesnoeid

eind vorig jaar heb ik een nieuw huis gekocht. achter het huis ligt een op zich fraai aangelegde tuin. de eerste bewoners van dit huis waren hoverniers, zodoende. in de tuin hadden ze twee appelbomen en een perenboom geplant, die inmiddels tot volwassen bomen zijn uitgegroeid. deze bomen waren alrijd goed onderhouden en gesnoeid tot en met 2001.


de eerste bewoners zijn medio 2001 verhuisd. gedurende twee jaar heeft er een jong stel zonder groene vingers gewoond. met als gevolg dat er dus niets gesnoeid was helaas. rond kerst 2003 betrok ik de woning. druk bezig met de verhuizing en hier en daar wat opknapwerk, kwam ik pas in het voorjaar aan de tuin toe.


inmiddels is het weer december en is de tijd aangebroken om eens aan het snoeien van de appels en peren te gaan denken. ik ben voldoende op de hoogte wat je normaal gesproken zou moeten snoeien en de boom mooi in vorm te houden, maar nu sta ik toch in twijfel. omdat de bomen voor het laatst in de winter 2000-2001 zijn gesnoeid, zijn de extra takken die gevormd zijn in de afgelopen jaren niet meer de "twijgjes" die je normaal gesproken weg zou halen.


kan ik gewoon als normaal mijn gang gaan, of moet ik extra voorzichtigheid betrachten? hoe moet ik nu precies snoeien, zonder de boom schade aan te doen en volgend jaar gewoon weer oogst te hebben?


brynnar