Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tr
travour - 18-01-2009 16:16:47
Auto & Vervoer

Schade aan leenauto

hallo,


een aantal weken geleden is mijn auto ter reparatie bij de garage geweest. voor de duur van de reparatie heb ik een leenauto gekregen. met deze leenauto heb ik een ongeluk gekregen (mijn fout). nu stelt de garage dat ik aansprakelijk ben voor de volledige schade (1700 euro). mijn eigen auto is wa verzekerd, de leenauto is eveneens wa verzekerd door het garagebedrijf (volgens mij onder een zogenaamde garageverzekering).


echter, ik heb nergens een overeenkomst getekend voor de leenauto (geen gebruikovereenkomst noch een huurovereenkomst) en hiervoor zijn ook geen kosten op de "normale" reparatiefactuur gerekend. ook zijn mij geen voorwaarden kenbaar gemaakt waaronder ik de leenauto mee heb gekregen. er is dus ook niet gesproken over eigen risico's (wat normaal is bij huurauto's bijvoorbeeld) en er is dus niets op papier geregeld. men heeft simpel gezegd "neem die daar maar mee vandaag".


vraag is nu wat mijn juridische positie is. volgens mij is de garagehouder verantwoordelijk voor de schade (zijn auto) en probeert hij nu ("wie niet waagt, wie niet wint") de schade op mij te verhalen. ik zie geen enkele juridische basis waarop de garagehouder de schade op mij kan verhalen.


iemand die weet hoe dit zit???