Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

deexpert
deexpert - 06-02-2009 00:27:01
Huishouden & Energie

(aard)gas versus electriciteit

gas wordt uitgedrukt in een calorische waarde. laten we uitgaan van een gemiddelde en van 1 m3. hiermee kan ik een bepaalde hoeveelheid water opwarmen tot temp. x.


nu kan je natuurlijk ook met electriciteit dezelfde hoeveelheid tot temp. x opwarmen.


weet iemand dus de verhouding tussen gas en electriciteit?


ik vraag dit met de volgende bedoeling. mochten woningen in de toekomst zo goed geïsloeerd zijn dat er niet veel warmte meer nodig is om de woning warm te houden (eventueel met zonneenergie). je spaart namelijk de aanlegkosten van de ketel uit. ook een ketel gebruikt electriciteit, dia spaar je dan. er zal dus ergens een omslagpunt zijn, waarop het stoken met electrische panelen en vloerverwarming voordeliger is. in ieder geval heb je nooit meer problemen met je verwarming. hooguit de ontkalking van je boiler.


heeft iemand een idee?