Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
motormuts - 30-03-2009 14:46:16
Geldzaken & Recht

onderzoek naar ABN AMRO

onlangs hoorde ik van mijn schoonmoeder het bericht dat er onderzoek wordt gedaan naar oa de abn amro ivm het feit dat zij leningen aan mensen zouden hebben verstrekt die voor hun financiele situatie veel te hoog zouden zijn.


nu vraag ik mij af of de abn amro dat destijds ook niet bij mij en mijn man heeft gedaan. wij hebben 3 jaar geleden een doorlopend krediet afgesloten ter waarde van 8500.- nu 2 maanden geleden wilden wij onze lening verhogen ivm onvoorziene uitgaven en de tuin die nog gedaan moet worden. echter werd mij verteld dat het niet mogelijk was om de lening te verhoging ivm nieuwe regeltjes. het is nu namelijk zo dat ze de huurtoeslag niet meer mee mogen rekenen sinds 1 feb. 2009.


prima, dat kon ik nog begrijpen. maar wat ik niet begrijp is dat als ik op internet bekijk wat ik op dit moment kan lenen, het bedrag lager ligt dan 3 jaar geleden wat ik kon lenen. en dat terwijl mijn man in die 3 jaar qua loon er op vooruit is gegaan. en met de berekening heb ik zelfs de huurtoeslag nog meegerekend, terwijl dat van de bank dus niet meer mag. maar zelfs dan kom ik lang niet op het bedrag van 8500,- waarvoor ik een krediet heb.


ook heb ik de afgelopen maanden geprobeerd om mijn lening over te sluiten, maar dat is op de 1 of andere manier dus ook niet mogelijk, omdat ik al aan mijn kredietlimiet zit.


nu wil ik dus weten of de abn amro mij destijds een te hoge lening heeft gegeven, waardoor ik dus nu niet meer kan oversluiten en niet kan verhogen. maar hoe kom ik daarachter. en als het zo is, waar kan ik dan terecht met mijn klacht? want ja, als dat zo is dat ze een fout hebben gemaakt, dan wil ik daar wel over kunnen klagen ergens en dat ze die fout op de 1 of andere manier gaan rechtzetten/compenseren.


groetjes...