Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

scroogy
scroogy - 08-05-2009 16:50:57
Huishouden & Energie

weinig vertrouwen meer in houten vloer

2 jaar geleden heb ik een houten vloer gekocht voor mijn hele appartement. massief eiken, kosten iets meer dan € 5.000 waarvan net geen € 2.000 voor het leggen. deze vloer is 1,5 jaar geleden in december gelegd. zag er prachtig uit.
na 2 weken waren er al duidelijk naden zichtbaar, dit is hersteld door de vloer die in 1 geheel gelegd was in de breedte te onderbreken met profielen (deuropeningen). na 4 maanden hetselfde probleem, naden met zicht op de ondervloer en plinten die voor hoepel konden doorgaan. vloer werd aangesloten, plinten verwijderd en parketveren werden geplaatst. dit moest een paar maanden zo blijven liggen. na 4 maanden zijn de plinten opnieuw geplaatst en is de vloer opnieuw aangesloten want weer naden. plinten meteen al te smal, parketveren los van muur en vloer.  na enkele maanden, weer naden, weer komen kijken, weer enigzins aangesloten, plinten blijven te smal. de leverancier heeft mij toegezegd nog 1 maal te komen om de boel te herstellen zoals het hoort (waarschijnlijk planken erbij) op voorwaarde dat ik zorg draag voor een luchtvochtigheid tussen 50 en 70%.

die luchtvochtigheid red ik dus niet, ik kom met bevochtiger niet boven de 45%. maar binnenkort komen ze weer.

wat kan ik doen als de vloer weer naden krijgt? de leverancier blijft volhouden dat het komt omdat ik te weinig bevochtig. ik heb al een dure luchtbevochtiger aangeschaft maar dat helpt niet. bovendien voel ik er weinig voor om mijn leven en huis aan te passen aan de vloer. ik heb er weinig vertrouwen in dat het nu wel goed gaat of is die vloer nu eeindelijk uitgewerkt ?