Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 17-06-2009 14:15:21
Computers & Telefonie

DVDbrander wordt cd-speler??? HELP!

hallo experts,


ik loop opeens tegen een vreemd probleem aan: als ik een lege dvd in mijn dvd-brander plaats, dan verandert de stationsnaam opeens in een cd-rom station, dus: dvd-rw-station (d:) verandert in: cd-rom-station(d:).en geeft dan "lege cd" aan + wat wilt u dat windows doet, enz... plaats ik deze schijf in dvd-station(e:) en klik ik dit aan, dan komt de boodschap: "plaats een schijf of een ander geschikt medium in station e:"  is dit te verhelpen?


het euvel is m.i. ontstaan nadat ik showbiz dvd2 van arcsoft geïnstalleerd had. dit heb ik inmiddels verwijderd. tevens heb ik systeemherstel geprobeerd met een datum vóór die installatie, maar dit heeft niets geholpen. ook heb ik de dvdbrander + cdromspeler verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. apparaatbeheer geeft aan dat deze normaal werken. geprobeerd om drivers opnieuw op te halen, maar krijg dan de boodschap dat ik de beste al heb.


ik werk met windowsxp home en het gaat om de volgende apparaten: tsstcorpdvd-rom sh-d162c en cd/dvdw-sh-w162c


een reeds gebrande dvd wordt normaal afgespeeld en ook audio cd's werken normaal. het probleem is dus dat ik geen nieuwe dvd's meer kan branden omdat de lege dvd niet gepakt wordt. en nee, het ligt niet aan de dvd's. heb er vele geprobeerd van diverse merken. op een andere computer leveren deze dan ook geen problemen op.


weet niet meer wat ik moet doen. kan alleen nog bedenken om mijn data te saven en xp onieuw te installeren om te kijken of het dan weer werkt, maar dat is wel erg rigoreus.


wie o wie heeft de/een oplossing??? ben erg benieuwd; al mijn hoop is op jullie gevestigd.


in blijde verwachting, groeten, edrick3