Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

quasimoda
quasimoda - 18-07-2009 15:53:29
Voeding & Gezondheid

Op vakantie zonder slaaptabletten

ik heb een vraag die wellicht vreemd overkomt, maar het is absoluut een serieuze vraag.


mijn vriend heeft zijn hele leven psychische problemen waardoor hij permanent en al vanaf zijn 20e (nu is hij 50)  anti-depressiva gebruikt. daarnaast heeft hij slaaptabletten die niet helpen.  daarom is hij zo een 20 jaar geleden begonnen met het roken van 1 joint met hasj voor het slapen gaan. alleen na het roken hiervan is hij in staat te slapen.  zonder deze joint is hier gewoonweg niet in staat te slapen.


hij en ik willen over een paar maanden op vakantie naar gran canaria. het zal zijn eerste vakantie worden. probleem is nu dat hij uiteraard geen hasj wil smokkelen, maar heel erg op ziet tegen een vakantie met alleen maar slapeloze nachten.  we willen heel graag samen op vakantie, maar we willen natuurlijk geen risico’s lopen en illegaliteiten uithalen. het fijnste zou natuurlijk zijn dat we gewoon wat hasj konden meenemen, maar dat kan niet.


zijn huisarts zegt niks anders voor te kunnen schrijven dan de slaappillen die hij al heeft gehad. na 30 jaar medicijngebruik heeft hij zo een beetje alles geslikt wat voorgeschreven is. de anti-depressiva houdt hem mooi stabiel, maar het slaapprobleem is dus gewoon ene probleem.


mijn vraag is of hier mensen zijn die dit herkennen en eventueel tips hebben.  het gaat dus niet om de mening van mensen over het gebruik van softdrugs, maar  puur eventuele suggesties voor hem.


alvast bedankt.