Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

birdies
birdies - 03-09-2009 15:58:24
Geldzaken & Recht

Einde stilzwijgende verlenging abonnementen

bron: de telegraaf

het is de bedoeling dat de wet al op 1 januari volgend jaar in werking treedt.

de stilzwijgende verlenging is vervangen door abonnementen en lidmaatschappen met onbepaalde termijn, maar met een opzegtermijn van maximaal een maand. abonnementen en lidmaatschappen die in de wet worden aangepakt, zijn die van sportscholen, boekenclubs, internet- en telefoniebedrijven en autopechdiensten. consumenten krijgen verder het recht om op dezelfde manier (post, internet, telefoon) op te zeggen als het abonnement was aangegaan.


voor kranten en tijdschriften is een belangrijke uitzondering gemaakt. die mogen een opzegtermijn van drie maanden hanteren, waar in de wet verder een maximum van een maand geldt.



van dam verwees hierbij naar logistieke redenen (bestellen papier, advertentiewerving) en naar het feit dat de nederlandse krantensector het economisch moeilijk heeft, maar vooral ook naar het belang van kranten voor de nederlandse democratie en samenleving. kranten zijn volgens de pvda'er een bondgenoot van het parlement bij het controleren van het kabinet.