Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kr
krisjeb - 13-09-2009 21:22:58
Huishouden & Energie

'Extreem' energieverbruik, wat nu?

beste allemaal,


als fervent kassa kijker meld ik me namens mijn schoonzus op de kassa site. zij hebben een vrij extreem energieverbruik, zo hoog dat het bijna niet kan. hebben jullie suggesties om te achterhalen hoe dit zo kan? en wat te doen? hier zoveel mogelijk info over hun specifieke situatie.


situatie
- klein appartement 80-er jaren, normaal geïsoleerd, combiketel
- tweeverdieners, horeca, dus eigenlijk nooit thuis
- allebei energiebewust, nooit veel lampen aan etc.
- alleen elektra, geen gas (dus elektrisch koken en verwarmen)
- regelmatig de was en de droger aan (ik weet wat dat kost aan energie), normale flatscreen tv, en verder eigenlijk niks geks.
- elektra standen zijn regelmatig bijgehouden
- normaal verbruik lijkt me voor hun situatie (appartement, gebruik, levensstijl) 4000 a max 5000 kwh per jaar.


verbruiksgegevens
- ze wonen er vanaf juli 2008, dus nu ruim 14 maanden
- de eerste 9 maanden verbruikt 4000kwh, dat is inclusief de winter, en geeft lineair +/- 5400 kwh per jaar. dat lijkt me aan de vele kant voor
- van april tot augustus (verwarming staat uit) is het verbruik 4800 kwh (normale jaarverbruik!), dus 1200 per maand! betekent in de zomerperiode lineair naar 14.000 per jaar. dat is geen consumentenvolume, lijkt me echt té veel.
- van augustus tot nu is het verbruik weer normaal.


aanvullende gegevens:
- recent relatief grote stroomstoring
- sterke aanwijzing voor wietplantage bij de buren.......


buiten het feit dat ze zich ongerust maken over het zeer hoge stroomverbruik, maken zij zich ook ongerust over de mogelijk deels onterechte jaarnota. ik kan me bijna niet voorstellen dat ze getapt worden, maar ik kan op geen enkele manier hun verbruik verklaren. kan de meter kapot zijn, kan er iets lekken, kan er op 1 moment (bv stroomstoring) een massa lek zijn geweest (dat de piek verklaart)? heeft iemand input? thanx!