Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
william31 - 18-09-2009 08:43:46
Huishouden & Energie

Tegelvloer in vrijgezellen woning 3rde etage

Beste mensen,

ik zit met een groot probleem. ik woon al 4 jaar in een vrijgezellen woning, en had het altijd goed naar mijn zin. het was altijd rustig, en ik was er dan ook erg blij mee met deze woning. totdat de boven buurvrouw besloot om te gaan verhuizen. nu zit er een jonge man in, en dat is niet het probleem. het probleem is, dat er een tegelvloer ligt, en daaronder zit geen geluid demping. dus je hoort echt alles, elke tik, boem of knal. want als daar iets op de grond valt, en dat gebeurt nogal eens, dan verschik je je echt een hoedje. het is een behoorlijk irritant geluid, en heb deze man al tot 5x gevraagd of hij hier rekening mee kan houden. blijkbaar vindt hij dat niet nodig, en ik er zo slecht van kan slapen dat ik slaap pillen, en kalmering pillen gebruik, om nog enigsinds tot rust te komen. ik ben al bij de woningbouw vereniging geweest, en zij dreigen hun uit huis te zetten als hij hier niets aan doet. toen ik hem laast sprak, omdat we toch een oplossing moeten zoeken voor dit probleem, en ik hem vertelde dat ik bij de wbv was geweest, en er dan vloerbedekking in zal komen, zei hij dat hij dat niet wilde. mijn maag draaide zich letterlijk om. elke dag hoor je deze storende geluiden, en in de avond is het nog erger omdat het dan rustiger is dan overdag. eerder naar bed gaan kan niet, omdat ik pas kan gaan slapen als hij naar bed gaat. op de wbv heb ik een overeenkomst gezien over deze tegelvloer die er in 1983 in is gelegt door de vorige bewoonster. tegenwoordig mag dat niet meer, omdat er nu in het huur reglement staat dat er "voldoende geluid demping aanwezig dient te zijn". ik ben mij al zovaak verschrokken als er weer iets op de tegelvloer valt, dat ik de tel ben kwijt geraakt. ik heb nu last van zenuwen omdat je niet weet wanneer de volgende boem komt. als de woningbouw vereniging het huur reglement hebben aangepast, moeten zij dan niet ook deze situatie aanpassen ? ik ben hier niet in thuis, maar welke rechten heb ik ? in dit huur reglement staat ook in, dat de verhuurder mij een "plezierig woongenot zal verschaffen". wie controlleert eigelijk de woningbouw vereniging ?
want om deze man uit het huis te zetten veranderd niets aan de situatie, omdat de tegelvloer er dan nog steeds ligt, en als er iemand anders in komt wonen, het gehele verhaal zich dan weer opnieuw begint.

wat kan ik doen ??