Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

s.
s.kabout - 29-10-2009 21:59:36
Geldzaken & Recht

rekening opheffen na overlijden

Hallo,
mijn vader is een aantal jaren geleden overleden en nu is mijn moeder ook overleden. mijn oudste zuster was gemachtigd om geld op te nemen of betalingen te doen met haar rekening.
nu mijn moeder is overleden moet de rekening gesloten worden. via een folder van de ing kwamen wij er achter dat er een verklaring van erfrecht moet worden gegeven via een notaris die samenwerkt met de ing bank. dat kost 316 euro en verklaringen van aanvaarding van mijn zuster en mijzelf. kosten nog eens 36 euro per persoon. dat kost dan 3x 36 euro. er staat haast geen geld meer op die rekening en zij heeft ook geen spaarrekening. dus als wij doen wat de ing voorschrijft zijn wij 424 euro kwijt.
mijn zuster dacht gehoord te hebben dat er een ander soort verklaring was die maar 10 euro kost. weten jullie hoe wij dit op kunnen lossen zonder zoveel geld kwijt te zijn?
bj voorbaat alvast mijn dank.

mvg

s. kabout

[edit redactie]