Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
mijner - 22-12-2009 17:50:02
Geldzaken & Recht

Mishandeld bij mediamarkt

Een tijd geleden heb ik een scheerapparaat bij de mediamarkt gekocht, maar het was defect.
drie dagen later, dinsdag bracht ik hem terug. ik wou eigenlijk geen nieuw apparaat omdat ik een tijd nodig had om zelf uit te zoeken welk apparaat het best was. toen boden ze mijn kaart aan, maar ik wilde mijn geld en ik had niet veel tijd om met hun te discussiƫren. toen nam ik de kaart aan en ging andere dingen doen. ik ben daarna meer dan drie keer bij mediamarkt geweest om iets te kopen, maar ik vond niets. toe wilde ik mijn geld terug.

de medewerkster begon me te vertellen dat ik geen geld kon terugkrijgen omdat ik het apparaat na 14 dagen terugbracht. wat overigens niet waar is. ik had al gelijk door dat ik hun chef moest spreken, en daar vroeg ik om. ik moest toen van de infobalie naar de servicedesk en van de servicedesk naar de informatiebalie. op de informatie balie vertelde die mevrouw dat de manager aan het vergaderen was en volgens de servicedesk was de manager naar huis.

die kaart heeft dus geen uitgiftedatum en die medewerkers kunnen vertellen wat zij willen.

na een meer dan uur wachten, ging ik zelf op zoek naar de manager en stuitte op de beveiliger die mijn op de grond gooide en begon te stoten met zijn voeten en sloeg ook onder mijn rechterarm.

ik liep wat lichamelijkheden op en toen kwam de politie.
de politie nam mee en ik mocht na een uur of twee naar huis.

ik ben de dag erna naar het juridische loket geweest en het adviseerde mij om te doen.
bij de politie geweest voor de aangifte en volgens de politie was het niet nodig omdat de ovj niets mee ging doen en volgens heeft mediamarkt zo gehandeld omdat ik waarschijnlijk een zwarte huid heb. ik moest een klacht indienen bij mediamarkt of naar de civiele rechter stappen.

maar ik twijfel want ik weet niet wat ik moet doen. over de juistheid van de mediamarkt en die medewerkers.

ik ging vandaag weer naar het juridische loket met het verhaal van de politie en ik kreeg te horen dat politie zegt dat ik me bij de mediamarkt heb misdragen en het proces-verbaal dus in mijn nadeel is opgesteld omdat de medewerkers van de mediamarkt in de meerderheid waren.

volgens het juridische loket is de zaak in vroeg stadium en dus kan ik geen hulp krijgen om een het juiste advies. en of om een brief op te stellen.

volgens het juridische loket moest ik het proces-verbaal meenemen om te zien of ik enig kans maak, maar daarvoor heb ik ook een advocaat nodig. en volgens de politie moet ik naar het juridische loket voor hulp.

ik heb nooit eerder aangehouden door de politie en graag heb ik dat proces-verbaal niet.
omdat ik het niet verdien

wat kan ik het best doen?

met vriendelijke groeten,
een jongen