Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ci
ciskahoegen - 07-04-2010 19:00:11
Computers & Telefonie

BKR registratie door Telfort

Huizenjacht, hoe leuk is het wel niet?! een hypotheek afsluiten en dan te horen krijgen dat je een bkr registratie hebt kan de boel flink bederven.
wij kwamen tot deze ontdekking en zijn het uiteraard direct gaan uitzoeken.
dit is wat er is gebeurt:
in maart 2008 sloten wij telefoonabonnementen af bij telfort. er waren allerlei problemen met onze telefoons en omdat wij heel erg slecht geholpen werden door telfort, hebben wij uiteindelijk besloten om in juli onze abonnementen per direct weer op te zeggen. dit kon toen op basis van de verandering van de algemene voorwaarden.
na twee aangetekende brieven die heel vreemd niet aankwamen, maar ik wel kon zien dat ze waren aangekomen?!? en vier keer deze brief per gewone post te sturen gaven ze eindelijk gehoor!
de eerste brief was verzonden op 1 juli 2008 en omdat de opzegging per direct was vonden wij het niet terrecht dat telfort nog geld incasseerde en hebben dit stop gezet bij de bank.
eind augustus kregen we eindelijk na tientallen telefoontjes te hebben gepleegd en de brieven te hebben verstuurd bericht dat de opzegging een feit was.

verlost dachten wij.., niet dus!
op 4 december 2008 kregen wij een brief van lindorf, het incassobureau dat telfort hanteert, waarin stond dat wij nog een betaling van 154,22 euro moesten doen aan telfort incl incassokosten.
het was toen een drukke tijd en ik dacht, laat ik het maar betalen om eventuele problemen te voorkomen en het daarna goed uit te zoeken, want daar was op dat moment even geen tijd voor.
nooit meer over nagedacht en eigenlijk vergeten tot nu.
de rekening waar wij een aanmaning met incasso over kregen was al door ons betaald op 4december 2008(wonderbaarlijk op dezelfde dag), maar toch heeft telfort een bkr 2 codering laten registreren omdat ze het al naar het incassobureau hadden gestuurd. gewoon pech gehad zeggen ze nu, hadden we maar eerder moeten betalen! ze gaan er nog een naar kijken, maar we moesten maar nergens op rekenen. binnen een paar weken krijgen we bericht. daar geloven wij niet meer in na de vorige toestanden met telfort.
door een fout bij de administratie van telfort zou het voor ons nu onmogelijk zijn om een hypotheek af te sluiten! zo'n registratie staat er voor 5 jaar.
bij telfort worden we van het kastje naar de muur gestuurd en ik hoop dat iemand ons kan helpen?!
nog een ding waar we achter kwamen is dat we aan lindorf teveel hadden betaald(weet nog niet precies hoe dit is gekomen, maar had met deze rekening van telfort te maken). toen we vroegen of we dit al terug hadden gekregen bleek dat niet zo te zijn en gaan ze dat direct doen. als wij niet hadden gebeld hadden we dit nooit terug gekregen aangezien het al anderhalf jaar geleden is.

het laatste rare is dat wij de desbetreffende rekening op 04-12-2008 hebben voldaan. op 24-02-2009 nog eens aan lindorf blijkt nu en bij het bkr staat dat wij de schuld in januari 2009 hebben afgelost.
is telfort ook al helderziend?
wij begrijpen er niks meer van en weten niet wat nu te doen.

wie kan ons helpen/weet raad?

ciska hoegen