Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcel43 - 21-07-2010 12:51:06
Computers & Telefonie

mIRC

Sinds kort krijg ik met opstarten van mijn computer 3 windows genaamd "mirc", "status" en "about mirc" waar ik niet om heb gevraagd of heb geïnstalleerd.
in window "about mirc" staat een pasfoto van een khaled mardan-bey en "mirc v6.03, internet relay chat client, written by khaled mardan-bey, visit the mirc-website at http://www.mirc.com/".
als ik die afsluit komt er een window "mirc options" tevoorschijn. als ik die ook afsluit gaat mijn computer verder met opstarten en kan het internet niet direct op maar wel met de computer werken.

als ik op configuratiescherm naar software ga staat mirc erbij. dus verwijderen maar, maar dan krijg ik een window "this will uninstall mirc from folder windows/temp/tmp0000729b, do you wish to proceed".
1) kies ik "ja" vervolgt er een window met de tekst "uninstall completed, note: some files coul not be removed" met ok. na op ok te hebben geklikt, hangt de computer.
2) kies ik "nee" dan kan ik vervolgens gewoon aan het werk.de computer is dan ook heel langzaam en om op internet te kunnen komen moet ik naar de beschikbare netwerken mijn netwek gaan zoeken. ik probeer daarna alles in windows/temp/tmp0000729b te verwijderen, alle bestanden staan op datum en tijd van zojuist. op 2 dat-bestanden na, kan ik alles verwijderen.

na de computer bij "ja" te hebben gereset of bij "nee" te hebben afgesloten en daarna de computer weer gewoon op te starten begint het hele verhaal weer van voor af aan.

hoe krijg ik dit nu van de computer verwijderd?