Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dick rijnaard - 29-07-2010 11:49:54
Geldzaken & Recht

ongevraagde publicatie

Geachte mevrouw, mijnheer,

hierbij onze vraag :

het is een vraag die u wellicht niet vaak zal krijgen. wij, een familie bestaande uit 2 ouders en 3 dochters, waren in oktober 2008 op vakantie voor een paar dagen in drenthe. wij brachten tijdens ons verblijf daar een bezoek aan het boomkroonpad in borger, en terwijl wij daar over dat pad liepen werden wij aangesproken door een fotograaf die vroeg of hij wat foto's van ons mocht nemen voor een blaadje van staatsbosbeheer. nu zijn wij niet moeilijk en hebben wij ons toen op de foto laten zetten.

een aantal maanden later werden wij aangesproken door bekenden in dordrecht die ons op de folder van het boomkroonpad hadden zien staan. wij waren heel erg verbaasd en hebben de folder dan ook direct op internet opgezocht. in de loop van de tijd is het regelmatig (tientallen malen )voorgekomen dat mensen ons herkenden van deze folder.

nu, net teruggekomen van onze vakantie, werden wij er zelfs op geattendeerd dat dezelfde foto in de telegraaf van zaterdag 17 juli j.l in een advertentie was gebruikt.

is dit nu een normale gang van zaken voor een fotograaf of zou er nog een mogelijkheid bestaan dat wij hiervoor een vergoeding zouden kunnen eisen en krijgen van deze fotograaf of van staatsbosbeheer.

ik hoop dat u ons wat wijzer kan maken. mocht dat niet het geval zijn dan zou het mooi zijn als u ons kan doorverwijzen naar iemand of een organisatie die dat wel kan.

bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking c.q. inspanningen.

met vriendelijke groet,

helen van der waal, sophie, merel, claire, en dick rijnaard
[edit - redactie]

op deze link is de foto te vinden http://www.bertkoning.nl/publicaties.php