Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dirk2 - 11-11-2010 08:27:35
Voeding & Gezondheid

Topsalarissen hoger onderwijs flink gestegen

Zestig bestuurders in het onderwijs verdienen meer dan de minister president. dat blijkt uit een overzicht dat is gemaakt door de algemene onderwijs bond, op basis van de jaarverslagen van 2009. de bestuursvoorzitter van de landbouwuniversiteit wageningen, aalt dijkhuizen, staat aan kop met 350.000 euro. andere bekende veelverdieners zijn onder meer jo ritzen (universiteit van maastricht), yvonne van rooij (universiteit utrecht) en de gewezen voorzitter van hogeschool inholland, geert dales. de balkenende-norm is vastgesteld op 188.000 euro.

het salaris van sommige bestuurders is ten opzichte van voorgaande jaren flink gestegen. "onbestaanbaar als je weet dat docenten er nauwelijks iets bij hebben gekregen", aldus walter dresscher van de aob. de salarissen worden bovendien aangevuld met bonussen en andere financiele prikkels. oud-bestuurders hebben bovendien flinke vertrekpremies meegekregen. de onderwijsbond aob en de studentenbond lsvb zijn boos. "het gaat ten koste van geld voor het onderwijs". de bonden zijn bovendien ontstemd omdat er twee jaar geleden afspraken zijn gemaakt om de salarissen naar beneden te brengen. toen waren er 'slechts' veertig bestuurders die meer dan de balkenende-norm verdienden.

http://www.eenvandaag.nl/binnenland/36563/topsalarissen_hoger_onderwijs_flink_gestegen"> link

3 jaar geleden:

voormalig inholland-voorzitter jos elbers kreeg bijna 428 duizend euro:
ruim twee ton salaris en ruim 225 duizend euro voor zijn pensioen. een
adviseur van de wageningse raad van bestuur had een belastbaar
jaarinkomen van 337 duizend euro, nog exclusief zijn pensioenvergoeding
van bijna zeventienduizend euro.

http://www.trajectum.hu.nl/nieuws/8475"> link

is de balkenende norm volgens u voldoende?