Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jm
jmd1983 - 24-11-2010 11:15:24
Geldzaken & Recht

Borg huurwoning niet retour

Wij hebben een huis 6 maanden gehuurd en hierbij een borg van 2 maal huur betaald. er was geen staat van de woning bekend/beschreven bij het aangaan van het huurcontract.

wij hebben met toestemming van de verhuurder 2 slaapkamers opnieuw geverfd in neutrale kleuren (ze waren donkerpaars en oranje met erge beschadigingen aan het verfwerk) en hebben de tuin volledig opgeknapt.

wij hebben het huis in nette staat (schoongemaakt, geen gebreken) achtergelaten. de verhuurder stelde zichzelf niet beschikbaar voor een sleuteloverdracht en vroeg ons de sleutel door de brievenbus te doen.

3 dagen later ontvingen wij een email met een lijst van gebreken (een lekkage die in de huiskamer zou zitten, beschadiging van parketvloer, niet schoonmaken). aangezien er in eerste instantie geen staat van de woning was overlegd en er ook geen sleuteloverdracht is geweest willen wij hier niet verantwoordelijk voor worden gehouden.

hoe krijgen wij onze borg terug?

bedankt!