Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 25-01-2011 04:43:34
Elektronica & TV

Miele G658 SC-Vi (12yr) -hopeloos?

Hallo allemaal,

sinds een week zit ik met een probleem (ok - een luxe probleem, maar dat is daardoor voor mij niet minder vervelend).

onze iets meer dan 12 jaar oude miele afwasmachine wast niet meer af.

symptomen: bij het aanzeten begint hij netjes af te pompen, maar hier blijft hij mee door gaan, ook al zit er geen water meer in.

voor zover ik overal van binnen bij kan (filter, en een soort schoepenrad van de pomp) heb ik alles zo goed mogelijk schoon gemaakt, maar eigenlijk niets gevonden.

omdat deze machine altijd op heet water vanuit de combiketel gedraaid heeft (wel altijd 63 graden dus op zn heetst, maar met koude leidingen goed te doen), en het probleem optrad nadat de warmwatervoorziening een keer toevallig uitviel (gas storing), heb ik nog gedacht dat er iets vettigs ofzo in de leidingen gestold kon zijn, maar twee keer flink wat heet water toevoegen (wat de machine overigens netjes wegpompt) heeft daarbij niets uitgemaakt. blijkbaar meent een interne sensor ofzo dat na het standaard 1 minuut (geen idee van de werkelijke tijd) pompen bij de programma start dat er toch nog water in de kuip staat, en dat hij dus moet doorgaan met pompen, en dus nooit aan de volgende fases toekomt.

na een tijdje stopt die (natuurlijk), met een errorlampje "water toe/afvoer" ...

nu hoop ik natuurlijk op iets simpels, een veel voorkomend makkelijk iets,ofzo..

heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn (en hoe dat te verhelpen is zonder direct een monteur te laten komen, of in elk geval zonder gelijk aan erg hoge voorrijdkosten vast te zitten)

alvast bedankt voor het meedenken,

john

gegevens: miele afwasmachine, model g658 sc-vi type he01 (inbouw).