Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
loek2009 - 29-01-2011 10:23:40
Geldzaken & Recht

Woning te vochtig voor broer met 1 ling

Mijn broer heeft maar 1 long. 3 jaar geleden is er geprobeerd een 'stand' te plaatsen bij hem, maar dit ging dramatisch mis. hij lag daardoor 3 maanden op ic. zijn leven was in 1 klap veranderd, zijn geliefkoosde werk moest hij afbreken. enig hoop tot herstel was er niet. er werd gezegd dat hij 2 stappen achteruit en 1 stap vooruit zal gaan en dat we maar op het ergste voorbereid moesten zijn.

wonder boven wonder is hij beetje bij beetje herstelt. hij rijdt echter wel in een scootmobiel.

ik heb destijds een woning voor hem gezocht op de p.g. van nieuwkerkstraat in amsterdam. op het eerste gezicht perfect voor hem, vlakbij winkels, geen auto's voor de deur (ivm gassen) veel groen, leuke buren etc) hij is al met al zeer tevreden. 2 dingen zitten hem echter zeer dwars, in zijn woning is geconstanteerd dat er veel vocht aanwezig is (hij had ook op het begin lekkage) de onderzoekers / specialisten (ingehuurd door de key woningbouwvereniging) konden met apparaatuur meerdere gebieden vinden waar veel vocht was: in de slaapkamer, keuken en vloer. hij krijg het dus van alle kanten.

hij is al maanden bezig om de key te bewegen er iets aan te doen, maar het word iedere keer uitgeseld. er komt maar geen oplossing en dit is al zeker 6 maanden het geval.

zijn huisarts heeft herman aangegeven dat deze situatie fataal kan zijn.

hij is dan ook (weer) eergisteren met spoed opgenomen in het ziekenhuis (olvg amsterdam)

hij had vastzittend slijm en het gaat alweer iets beter met hem.

ik ben persoonlijk bang dat hij daar zal sterven, het gaat iedere keer net goed, maar ook nu dacht hij dat zijn laatste uur was aangeslagen.

hij heeft al veel brieven geschreven naar de key, daar ook langs geweest en in het kantoor gebleven om een oplossing te forceren, maar niets lijkt te helpen...

2de ding wat hem dwars zit:

sinds enige tijd word fluimucil niet meer vergoed via umc (ziekenfonds van mijn broer) terwijl dit voor hem juist zo een beetje de enige 'releave' is die hij zelf kan toedienen om de last te verlichten. een doos voor 1 maand kost hem 90 euro en word dus niet vergoed. waarom kan er in zijn geval geen uitzondering worden gemaakt?

bijvoorbaad dank,