Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

librachick
librachick - 29-01-2011 14:03:26
Geldzaken & Recht

Wat te doen tegen Fiad incasso?

Hele tijd geleden ben ik via zo'n verkoper die aan je deur kwam lid geworden van kinderfun, ik heb 2 of 3 maal de pakketjes voor kinderen ontvangen, en eerlijk gezegd is het de kleine €.24,- niet waard.
ik heb het dan ook op tijd opgezegd, ik kreeg een meneer aan de telefoon de eigenaar, heb een prettig telefoongesprek met hem gehad en hij zou het allemaal geregeld hebben. ik was van de lidmaatschap af.... maar op eens bijna 1 jaar later kreeg ik de rekening gepresenteerd van kinderfun. ze eisten €.60,- en er stond ook hoe ze er aan kwamen, kleine €.24,- met herinneringskosten en administratieve kosten bladiebla, u kent het wel. maar dat was mijn eerste brief.
ik was daar verbaasd om gezien ik met de eigenaar een telefoongesprek heb gehad en hij het zou regelen waar ik niet voor extra kosten zou komen te staan.
ik heb gemaild en kreeg uiteindelijk als antwoord een brief van fiad incasso, en daar was het bedrag van hun hoofdsom €. 60.85 al verdrievoudigd.
en verneem weer niks van ze en na verloop van tijd krijg ik weer een brief.

ik heb na de laatste keer van fiad in september 2010 gehoord te hebben deze week een mail ontvangen met een dreigende ondertoon dat ze nu gerechtelijk stappen gaan nemen.
maar ik heb hun een aantal malen brieven, danwel mails en faxen gestuurd met de vraag hoe het kan dat hoofdsom van €.60,85 vervijfvoudigd is, nu overigens verzesvoudigd is. originele hoofdsom is kleine €.24,- en nu staat er dus €.414,80 open dus minimaal verzeventienvoudigd is. ik krijg er dus geen antwoord op noch heb ik ooit iemand van fiad incasso aan mijn deur gehad... zou ook niet zo handig zijn voor ze want ik had rustig de politie gebeld en aangiften gedaan wegens afpersing.ze laten niks horen en dan weer een dreigement met dat het weer omhoog is gegaan.
ik heb onderzoek geeist maar krijg geen reactie van ze.
dat een schuldeiser het bedrag uiteindelijk verdubbeld of verdrievoudigd vind ik al schandalig maar is meer te accepteren dan een schuldeiser die op malafide wijze verzesvoudigen en als ik het echte originele bedrag
zelfs verzeventienvoudigd is in mijn ogen afpersen en zelfs strafbaar.

ben ik nou verkeerd bezig dat ik juridische uitleg eis van fiad incasso met hoe ze wettelijk verantwoord het hebben kunnen verzesvoudigen?
en zelfs als je die kleien €.24,- meerekend ipv die €.60,85 zelfs verzeventienvoudigen?
ik zit hier een beetje met handen in het haar weet ook eerlijk gezegd niet wat ik hier mee moet.