Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dietelinde
dietelinde - 14-02-2011 15:56:22
Geldzaken & Recht

advocaatskosten na winnen rechtszaak tegen ontslag

Een vriendin van mij werd ontslagen na 25 jaar gewerkt te hebben als demonstratriese bij een grote firma wegens verschillende redenen, de een nog vreemder dan de ander. ze was w.s. te duur geworden!

er werd ontslag voor haar aangevraagd , maar de reden van het ontslag kon de firma uiteindelijk niet waar maken bij de rechter.

zij heeft een advocaat in de arm genomen en betaalde daar een kleine bijdrage voor (rechtsbijstand) herhaaldelijk heeft zij gevraagd of zij niets meer moest betalen en dat zij straks geen problemen zou krijgen met de betaling, maar haar werd iedere keer verteld dat dit bedrag voldoende was, omdat zij zelf niet over voldoende financiele middelen beschikte.

nu heeft zij de zaak gewonnen en wordt haar verteld door haar advocaat dat zij het volledige bedrag dat haar advocaat gekost heeft moet betalen van de regeling (bedrag) dat zij krijgt van haar vroegere firma.
haar advocaat heeft n.l. een brief van de rechtsbijstand gehad dat mijn vriendin, nu zij gewonnen heeft, het volledige bedrag van haar advocaat moet betalen.
dit zou betekenen dat ondanks dat zij de zaak gewonnen heeft, ze er alleen maar armer door wordt.

mijn vraag, kan dit zomaar? wat zijn nu haar rechten en wat kan zij doen?