Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

OpTijdNaarBed
OpTijdNaarBed - 05-03-2011 16:38:06
Computers & Telefonie

geen internet Windows7, wel in Ubuntu

Ik verblijf 6 maanden in een hotel in het buitenland. in dit hotel zijn regelmatig veel problemen met het internet, volgens de medewerkers doordat sommige bewoners een eigen wireless router meenemen waarvan de dhcp niet uitstaat. als ik met mijn laptop door de gang loop herken ik inderdaad veel verschillende netwerken.

ik gebruik zowel windows7 als ubuntu. eergisteren heb ik vanuit windows prima kunnen skypen, daarna lag het internet er weer eens uit, voor windows, ubuntu en in de lobby ook met mijn iphone. oftewel het hele hotel lag weer eens plat.

op mijn hotelkamer heb ik alleen vaste bekabeling. sinds gisteren heb ik geen enkel probleem met ubuntu, maar windows7 zegt dat het netwerk geen verbinding heeft met het internet.

zodra ik google chrome opstart, staat linksonder dat hij op zoek is naar een proxy, hij komt alleen niet verder dan de aanvraag.

als ik windows zelf laat kijken waarom het niet werkt, zegt hij dat hij geen dns kan vinden. zowel ipv4 als ook ipv6 hebben geen verbinding met het internet.


ik heb een restore gedaan, maar dat maakt niks uit.


weet iemand een oplossing?