Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

po
polleke56 - 14-04-2011 22:55:09
Garantie & Verzekeringen

Na hoeveel jaar mag zorg eigen-risico nog verrekend worden?

Mijn zorgverzekeraar (turien, alkmaar, doet de collectieve (vgz?) polis voor ambtenaren van min. van justitie en binnenlandse zaken) heeft onlangs eigen bijdragen over 2008 en 2009 gefactureerd. bij elkaar (voor 2 verzekerden) ruim 200 euro. we hebben die morrend betaald.
in april 2011 komt men weer met een factuur nu over het eigen risico over rekeningen uit 2008 en 2009. het gaat om rekeningen die door derden bij de verzekeraar gedeclareerd zijn. wij hebben altijd binnen het jaar gedeclareerd.totaal na te betalen 350 euro.
er zit een flauw excuusje bij en we "mogen" in termijnen betalen.

ik constateer dat de zorg en de zorgverzekeraars hun administratieve processen niet op orde hadden/hebben en dat het probleem naar de "klant" wordt doorgeschoven. wij hebben geen zin om dit nog te betalen, het is wat ons betreft hun leergeld.

de nederlandse zorgautoriteit gaf desgevraagd aan dat er maximumtermijnen zijn voor het in kaart brengen van die bedragen (2008 zou niet meer mogen), maar dat er niet geregeld is wannneer de verzekeraar dit factureert naar de klant. de tussenpersoon (turien) zegt dat dit na 5 jaar nog kan, maar dat ze daar 3 jaar van maken, want "zo lang mag de klant ook bij ons achteraf declareren".
vraag 1: mag dit nog, juridisch, maar ook is dit nog wel fatsoenlijk naar je "klanten"? vraag 2: komt dit ook bij andere verzekeraars voor?

ik ben benieuwd!