Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

w_
w_smeets - 28-04-2011 18:59:25
Geldzaken & Recht

Deurwaarder aan de broek!

Beste forumlezers,

graag zou ik van jullie wat juridisch advies inwinnen. vandaag vond ik tot mijn grote schrik een klein briefje van inkasso unie in de bus, waarin zij stellen een vordering op mij te hebben van 105,30 van de ns. of ik dacht een dezer dagen over wil maken, omdat ik ander gedaagd wordt.

na het bellen van het nummer vermeld op het kaartje werd mij verteld dat dit kwam omdat ik een keertje geen kaartje gekocht had in de trein. dat deed inderdaad wel een belletje rinkelen, enkele weken/maanden geleden (een flinke poos dus), was ik inderdaad vergeten in het weekend een treinkaartje te kopen (ik reis normaal gratis met een abonnement op weekdagen).

ik heb hier echter nooit een acceptgiro oid of wat dan ook voor mogen ontvangen. niets!

volgens deze goede heer had de ns mij echter al lang een acceptgiro gestuurd, en twee aanmaningen. ik heb echter nul,nul ontvangen.

nu zit ik dus met de gebakken peren: ik zou voor een treinkaartje van 5 euro 105 euro moeten gaan betalen. de gebruikelijke boete voor het kopen van geen kaartje is 35 euro, dat heb ik even nagezocht. jammer, maar terecht. maar 105 euro is mij wat te gortig. volgens de incasseerder had ik echter maar zelf gewoon moeten bedenken dat ik een boete had moeten ontvangen, en daar achter aan bellen. dat lijkt mij toch absurd, de omgedraaide wereld. kan ik hier iets tegen deze absurde kosten doen/hoe sterk is mijn juridische positie?

alvast bedankt!