Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ton schaaf
ton schaaf - 19-05-2011 21:39:47
Auto & Vervoer

Rijbewijs, pasfoto, identiteit.

rijbewijs, pasfoto, identiteit.

onlangs moest mijn rijbewijs vernieuwd worden. even naar de fotograaf om een pasfoto (in kleur) te laten maken. tot mijn verbazing vertelde de fotograaf mij, dat ik als brildrager beter een dubbele serie kon laten maken, omdat een foto met bril wel eens geweigerd zou kunnen worden door de instantie die de rijbewijzen uitgeeft.
nu draag ik al 60 jaar een bril (beide glazen: - 6.25), die ik alleen in bed niet draag. mijn kleinkinderen herkenden mij op de nieuwe pasfoto zonder bril dan ook slechts met moeite als hun opa.
op naar het gemeentehuis en ja hoor, de foto met bril werd afgekeurd. de foto zonder bril werd na enige aarzeling geaccepteerd, hoewel ik iets te vrolijk keek (op de foto!).
vanwege een lichte vorm van suikerziekte moest ik van het cbr een keuring door een oogarts ondergaan. deze keurde mij goed, wel moet ik tijdens het autorijden absoluut een bril dragen, wat met ruim -6 niet echt verwonderlijk is. op het rijbewijs, staat dan ook op de achterkant de code 01 bij vermeldingen/beperkingen. ik sta niet in kleur maar met een zwart-wit foto zonder bril (waarop ik mijzelf ook maar nauwelijks herken) op mijn rijbewijs.

mensen in mijn omgeving, die ik het bovenstaande vertel, vinden het een gek verhaal.
echt gek is het natuurlijk, dat een dergelijk rijbewijs in nederland door o.a. door de politie, de marechaussee, een notaris en een werkgever als een geldig identiteitsbewijs wordt geaccepteerd.

ton schaaf.