Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fm
fmul - 23-05-2011 12:04:33
Geldzaken & Recht

leuk trucje van uwv en belastingdienst ??

Ik kreeg vorige week mijn vakantietoeslag van het uwv overgemaakt, ik ben nl. volledig afgekeurd, dit even erbij.
vorig jaar kreeg ik 1033 euro overgemaakt en groot was mijn verassing toen ik op mijn rekening 897 euro
zag staan, eventjes 140 euro minder dan vorig jaar, het uwv opgebeld om een verklaring die volgens hun aan de belastingdienst lag omdat vakantiegeld hoger belast wordt, vorig jaar was de loonheffing incl. algemene heffingskosten 579 euro. dit jaar ging er 740 euro vanaf ?? wat volgens hun ook heel hoog was,
volgens de belastingdienst lag het aan het feit dat ik maar liefst '15 euro' meer had ontvangen in een jaar aan uitkering waardoor ik plots in een hogere belastingschijf was terechtgekomen.
dit mede door het mooie trucje van de belasting om niets meer te mogen aftrekken zoals premie zvw of medicijnen en andere aftrekposten zodat je volgens hun op papier meer overhoudt wat natuurlijk niet waar is want de uitgaven blijven hetzelfde, vorig jaar was mijn belastbaar inkomen afgerond 19000 euro en dit jaar plots 23000 euro, waar die 4000 euro vandaan komen is mij een raadsel want met 15 euro meer inkomsten in een jaar tijd haal ik dit niet.
dorr ditzelfde trucje moet ik ook plots 190 euro terugbetalen aan de belasting over 2010 terwijl ik bijna altijd ieder jaar geld terug kreeg, ik heb dus 15 euro meer inkomsten gekregen en moet wel eventjes 330 euro inleveren, het is in dit land 1 stap vooruit en 2 stappen achteruit geworden, te triest voor woorden dat de hoge heren in den haag het altijd maar weer bij de laagstbetaalden weghalen want deze kunnen toch geen vuist maken.
ik hoop dat kassa hier ook eens aandacht aan besteedt en hoop op andere reacties van mensen die ditzelfde ook hebben ondervonden.
in wat voor land leven we tegenwoordig, het is heel erg geworden mensen en het wordt nog erger !!!!
mvg. f.mullers