Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mariomulders - 01-06-2011 16:35:09
Huishouden & Energie

infrarode paneel verwarming

We hebben net een huis gekocht in glasgow, schotland. aangezien er geen centrale verwarming is en de gasprijzen de pan uit rijzen. hebben we besloten na veel wikken en wegen om ons huis volledig te voorzien van infrarode verwarmingspanelen. welk merk ben ik nog niet helemaal uit. het zal afhangen van leverbaarheid en prijs en kwaliteit. er zijn een aantal merken hier in de schotland leverbaar en uiteraard vanuit duitsland. aangezien er zoveel tegenstrijdige informatie is over de besparing en of het echt werkt. zal ik uitgebreidt verslag doen van het hele proces vanaf de aanschaf tot en met het gebruik van de komende winter. het huis wat wij gekocht hebben is een typisch tenement style zandsteen woning in het centrum van de stad. het is gebouwd in 1897 en dus niet een hoogstaand energy besparend huis. het heeft 2 slaapkamers, keuken, badkamer, woonkamer en gang. totaal ongeveer 120m^2. het klimaat hier is natter en kouder dan nederland. we hebben afgelopen winter in een vergelijkbare woning gewoond met centrale verwarming. we hebben dus een vergelijkbare maatstaf mbt stookgedrag. zodra ik wat meer details heb zal ik deze posten. ik zal proberen om verslag te doen op een wetenschappelijke manier zoals het verslag van de tu kaiserslautern. http://www-user.rhrk.uni-kl.de/~kosack/menu1/1.shtml
ik hoop uiteraard dat het kostenbesparend zal zijn, maar indien dit niet het geval is dan hebben we in ieder geval deze kennis voor de toekomst. indien iemand tips en/of vragen heeft dan hoor ik dit graag.