Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
bootsmgd - 19-06-2011 11:58:40
Geldzaken & Recht

makelaar in gebreke?

Ik had samen met mijn vriend een mooie jaren dertig woning gezien, na een aantal bezichtigingen en biedingen werd ons bod geaccepteerd. toen ons het koopcontract werd voorgelegd hebben we aangegeven vooraf te tekenen wel nog een bouwkundig rapport op te laten maken, hierop werd er veel weerstand geboden vanuit de makelaar: we moesten tekenen, de verkoper had al genoeg geduld gehad en er kwam toch altijd wel iets uit zo'n keuring. we hebben desondanks de keuring toch uit laten voeren en achteraf maar goed ook: de kozijnen bleken onder de laag verf helemaal rot te zijn, en het onderhoud bleek slecht aan de woning. dit kwam voor ons als een verassing:op de site van de makelaar staat dat de staat van onderhoud "goed' is.
we hebben de makelaar gebeld en gezegd dat we nu een handreiking van de verkoper verwachtten: d.w.z een compensatie in de aankoopprijs omdat we nu met hoge renovatiekosten werden geconfronteerd. nu werd er door de verkoper op gereageerd dat ze dit niet van plan waren en dat de verkoop dan niet door zou gaan.

mijn vraag is nu: kan de verkopende makelaar verantwoordelijk gehouden worden voor het plaatsen van onjuiste informatie op de website?