Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 23-06-2011 11:42:02
Huishouden & Energie

blikjespers

Ik heb al jaren twee grijze afvalbakken (de meeste mensen in de straat hebben er ook twee). de gemeente gaat het legen wijzigen (met een zijlaad-vuilniswagen). dus krijgt iedereen één nieuwe bak. alleen huishoudens met 6 personen of meer, of luiers / incontinentiemateriaalgebruikers hebben recht op een tweede bak. daar val ik niet onder.

er wordt een verzamelplaats aangewezen en gemarkeerd met een vak waar het huisnummer in staat. daar moeten ze netjes in het gelid op een bepaalde manier worden neergezet, anders worden ze niet geleegd. dus "stiekem" er een extra bak bij zetten, zit er niet in en waarschijnlijk een slot op de bak. door de hoge drempels en hoogteverschil zit binnen zetten er niet in. ze staan overal in de carport. "je" moet toch ergens je afval kwijt als je terug moet naar 1 bak.

in ons afval zitten "veel" lege drankblikjes en die nemen veel ruimte is. dus om het afvalvolume (nog maar 1 bak) te verkleinen, zoek ik een blikjespers. op het internet vind ik de can crusher (ca, € 15,-- of iets meer), aan de muur te bevestigen met een hendel te bedienen.

heeft iemand ervaring met zo'n can crusher? zijn er redelijke alternatieve blikjespersen, die geen kapitalen kosten (want hele dure zijn er wel).

geen alternatief:
- zelf met de hand doen (ook niet met voorgeslagen deuken en draaien), daar heb de kracht niet voor
- petflesjes geven zelfde volumeprobleem, daar in ook niet te koop
- blik scheiden ook niet, alleen huisvuil / tuinafval / papier / glas en kleding scheiding
- glas of statiegeldverpakking. daar in is het niet te koop.

vladja