Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wendy de jong
wendy de jong - 14-07-2011 22:32:20
Geldzaken & Recht

Stoppenkast blijkt verkeerd aangesloten te zitten en nu ?

Hallo allemaal,

vorige week stopte in een keerzowel de wasmachine als de droger er mee. nou zitten deze op 1 stopcontact al zolang als ik hier woon. dus manlief heeft even gekeken maar er bleek geen spanning meer op dit stopcontact te staan. vreemd verhaal want er waren ook geen stopppen of iets dergelijks gesprongen. afijn een reperatieverzoek gedaan bij de woningbouw die afgelopen vrijdag hier zijn geweest. de elektricien draaide alle stoppen eruit en ging het betreffende stopcontact uit elkaar draaien. toen hij wat aan de draden stond te trekken in een poging te achterhalen waar de draden precies naar toe gingen sprongen de vonken er plotesling uit kortom de elektricien onder de 220. die was niet blij moet je maar denken. afijn hij weer naar beneden naar de groepenkast want de goede man begon nog te twijfelen of hij nu echt de groepen eruit gehaald had. toen dat zo bleek toch maar even de kast uit elkaar en ja hoor zover hij het kan zien zit in ieder geval een gedeelte van de boven verdieping direct op mijn hoofdzekering aangesloten. met alle gevolgen van dien!

nu is de opzichter geweest en die heeft toestemming gegeven voor een nieuwe groepenkast en wil dat er een bedradingsschema en een onafhankelijk keuringsrapport komt. zover zo goed dus. maar mijn vraag : ik heb al zolang ik hier woon een zeer hoog verbruik en al mijn lampen gaan nooit langer als een half jaar mee boven. komt dit door dat alles op de hoofdzekering zit en zo ja kan ik de woningbouw hier voor aansprakelijk houden? kan ik een deel van de kosten die het met zich mee heeft gebracht op hen verhalen. ik verbruik namelijk als 2 volwassenen en 2 kinderen ongeveer 9500 kwh per jaar en begrijp als ik naar de landelijke gemiddelde kijk dat dit echt wel veel is. als je dan nagaat dat we overal spaarlampen hebben,allemaal energieklasse a apparaten en de meiden hebben op een radio na ook geen apparaten( denk aan computers of tv's ) op hun kamer staan lijkt me het toch wel een heel hoog verbruik
?