Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
natasja013 - 18-08-2011 14:13:23
Geldzaken & Recht

Schutting terugplaatsen op eigen grond

Sinds oplevering van ons huis in 2001 staat er een stuk schutting van onze buren op onze grond. en hebben ze hierdoor ook een stuk van onze grond. dit is door onze buren en toemalig bewoners van ons huis zo neergezet. wij zijn sinds 5 jaar eigenaar. nu hebben de buren hun huis pas verkocht en zijn wij de tuin aan het opknappen en willen de schutting terug plaatsen. waar wij in onze ogen recht op hebben. omdat het huis van de buren is verkocht en nog niet is overgedragen bij de notaris mogen onze buren niets veranderen aan de woning. wij hebben overleg voorgesteld maar nu wil het feit dat de koper een advocaat is. hij geeft aan dat hij het wil laten zoals het is (dit heeft hij gezegd tegen onze buren).
maar op het moment dat hij straks na overdracht eigenaar is van het huis moet hij met ons toch meewerken aan het terugzetten? het is tenslotte onze grond en naar mijn idee nog noet verjaard. omdat de koper een advocaat is wil ik uw hulp vragen, omdat ik het gevoel heb goed beslagen ten ijs te komen en geen fouten wil maken. mijn gevoel zegt dat hij er bij onze buren een slaatje uit wil staan want hij moet toch ook weten dat hij niet in zijn recht staat. wie kan mij helpen en aangeven wat voor stappen ik moet ondernemen? en of ik gelijk het dat het hiet niet gaat om verjaring ter goeder trouw? (dat geld toch alleen als onze buren onze grond zouden hebben grekgen zonder zich daar bewust van te zijn?)