Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ep
epit1969 - 13-10-2011 23:05:42
Huishouden & Energie

Belachelijk uurtarief?

I.v.m. de verbouwing van onze badkamer hebben we installatiebedrijf gevraagd of er wat leidingen verlegd konden worden. vooraf is een medewerker van het bedrijf komen kijken om te zien wat er moest gebeuren en hoeveel/welk materiaal men bij zich moest hebben om de klus uit te voeren. de klus werd op nacalculatie uitgevoerd en het uurtarief van de loodgieter was € 47,50 excl. btw per uur. niet echt goedkoop maar voor een ervaren loodgieter leek ons dit redelijk en we zijn hier dan ook mee akkoord gegaan.
de klus werd uitgevoerd door 2 personen nl. een ervaren loodgieter (hij was al eens eerder bij ons geweest) en een jonge collega, die alleen maar van boven naar beneden op en neer liep om materialen/gereedschappen aan te geven. verder is deze jongeman 1,5 uur weggeweest om materiaal te halen bij de groothandel (in ons dorp gevestigd). hij was de weg kwijt zo verklaarde hij zijn lange afwezigheid.
het installatiebedrijf rekende voor zowel de ervaren loodgieter als zijn jonge collega € 47,50 excl. btw per uur. via de site van hyves, zo zagen we later, bleek de jonge collega 20 jaar te zijn en nog te studeren aan het roc t/m 2012. hij was dus stagiair of werkt via een leerovereenkomst. € 47,50 excl. btw per uur vinden wij voor een ervaren loodgieter geen probleem, maar wij vinden het onaanvaardbaar dat hetzelfde uurtarief wordt gehanteerd voor iemand die nog studeert en alleen maar materialen/gereedschappen aangeeft. de discussie is dus het gehanteerde uurtarief wat niet in verhouding staat tot de zwaarte van de uitgevoerde werkzaamheden, in combinatie met de leeftijd en beperkte ervaring van de persoon in kwestie. wij hebben het installatiebedrijf verzocht met een voorstel te komen echter dit weigert men. vragen we hier nu iets onredelijks?? wij dachten het niet.