Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ecomm
ecomm - 22-10-2011 02:35:14
Elektronica & TV

Wasmachine centrifugeert zodra stroomknop ingedrukt

Mijn 4,5 jaar oude edy wasmachine (beste koop consumentenbond) begint spontaan te centrifugeren zodra ik de stroomknop indruk. zonder de stroom er af te halen lukt het niet om het centrifugeren te stoppen. het starten van een wasprogramma is uiteraard dus ook niet mogelijk. gedurende die tijd is het deurtje op slot.

na de stroom er af te halen krijg ik het deurtje wel weer open en terug dicht, maar bij het vervolgens aanzetten, waarbij hij niet direct begint te centrifugeren, kan ik echter geen wasprogramma starten.
het lampje voor programma's aan/uit te zetten (dus niet de stroomknop) knippert continu, net zoals hij dat doet als de was klaar is.
zet ik de machine vervolgens nog een keer uit (stroom eraf) en weer terug aan, dan begint ie opnieuw te centrifugeren. grrrrr.....!!!

ik heb de stekker er al eens een uurtje uitgetrokken, maar dat lost niets op. ik had gehoopt dat ie daarmee zou resetten, maar helaas.

volgens de winkel, die even bij hun technieker had geïnformeerd, zou het waarschijnlijk de printplaat zijn die vervangen moet worden. deze kost volgens hun echter 140 euro zonder montage, waardoor de reparatie boven de 200 euro zou uitvallen.

toch vraag ik mij af of die echt vervangen dient te worden? kan het niet gewoon enkel een zekering zijn die vervangen moet worden>

heeft iemand hier ervaring mee, of überhaupt enig idee wat er aan de hand is, en hoe dit zonder deze hoge kosten is op te lossen?

bij voorbaat dank voor jullie reacties!