Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jesuisleroy - 28-10-2011 21:57:08
Auto & Vervoer

Auto gestolen door vorige eigenaar

Ik heb een tweedehands auto van een particulier gekocht. die na korte tijd al gestolen werd. als achteraf blijkt dat de auto was voorzien van valse kentekenplaten die samen met het eigendomsbewijs eigenlijk tot een ander, zelfde type auto behoorden die totaal in elkaar gereden is, maakt het dan juridisch nog uit of die auto die ik in m'n bezit had, en dus het eigenlijke kenteken niet van ken, gestolen was of niet?
elders op internet heb ik namelijk gelezen, als je een gestolen auto gekocht blijkt te hebben van een particulier kun je fluiten naar je geld. maar wat als het nou géén gestolen auto zou zijn? kan ik dan juridisch aanspraak maken op vergoeding van de verzekering van de auto waarin ik gereden heb? of blijf ik niet verder komen dan vergoeding van de auto die inderdaadwerkelijk bij het eigendomsbewijs behoort? en riskeer ik geen euro uitbetaald te krijgen?