Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

traporgel
traporgel - 02-01-2012 13:34:24
Geldzaken & Recht

Het spaarloon drama volgens de Kassa-redactie

Op teletekst trof ik onderstaand bericht aan:

371 teletekst zo 01 jan
uitkering spaarloon al aanvragen
***************************************
`werknemers die in december met pijn in het hart op hun loonstrookje zagen dat er 613 euro aan spaarloon was ingehouden,kunnen nu alweer een aanvraag indienen om dat belastingvrij terug te boeken.

de banken beloven het dan binnen 2 weken over te maken.

de spaarloonregeling houdt per 1 januari 2012 op te bestaan. vanaf die datum zijn de tegoeden ook geheel opneembaar. over hoeveel geld er precies is ingelegd, kunnen de banken nog niks zeggen.

direct bij eerste lezing van het bericht op teletekst, geschreven door de kassa-redactie, vroeg ik me af of de redactie hier een objectieve berichtgeving heeft gepubliceerd.

"werknemers die in december met pijn in het hart op hun loonstrookje zagen dat er 613 euro aan spaarloon was ingehouden".. schrijft de betreffende redacteur.

ik geef toe, het moet voor velen een drama geweest zijn om juist in de dure decembermaand ineens 613 euro netto minder bijgeschreven te zien op de bankrekening.

maar vergat de betreffende redacteur hier niet totaal dat de "slachtoffers" er willens en wetens voor gekozen hebben om in december ineens 613 euro netto minder te ontvangen, om graaierig in 2012 ineens ruim 800 euri meer bijgeschreven te zien op de bankrekening.

als oprechte en objectieve consumentenprogramma - daar gaan we tenslotte van uit, had die redacteur zich wel 10 keer achter de oren behoren te krabben, vooraleer deze jammerklacht op teletekst gemieterd werd.

of mag ik verwachten dat de kassa redactie wederom uiterst objectief zo in de derde week van januari 2012 een juichkreet publiceert met als inhoud "duizenden, zoniet tienduizenden nederlanders hebben geheel onverwacht een gigantische meevaller ontvangen. zomaar uit het niets kregen ze een bedrag van ruim 800 euro bijgeschreven, en weten totaal niet waar dat geld vandaan gekomen is.......

kom op, redactie: wees eens flink, en geef gewoon toe dat u er een potje van gemaakt hebt, op dit onderwerp. er is geen hond in nederland die meedeed aan dit supervoordeeltje (nooit meegedaan aan spaarloon maar nu er een supervoordeeltje op tafel lag, ineens één keertje even snel meedoen om effe bijna 40 procent rendement te vangen.