Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

1broer
1broer - 17-01-2012 17:47:47
Computers & Telefonie

Wachtwoord voor je PC

Hallo technische supporters van kassa,

in de laatste kassa nieuwsbrief staat een stukje over hoe criminele organisaties al lang, via phissing en virussen, inloggegevens van consumenten proberen te achterhalen.

de overheid heeft al verschillende maatregelen genomen, maar uiteraard moet je er zelf ook wat aan doen.
er worden, in deze laatste kassa nieuwsbrief, een aantal tips gegeven om dit zoveel mogelijk te beperken. o.a. door je pc te beveiligen met een wachtwoord en een goede virusscanner.

nu ben ik niet zo'n / in het geheel geen ster op de pc, daarom heb ik hierover een vraag.

mijn pc beveiligen met een wachtwoord?

waarom of hoe kan een wachtwoord, welke ik moet intypen voordat mijn pc op kan starten, mij beschermen tegen een aanval van buitenaf, van een crimineel, die b.v. mijn inloggegevens wil achterhalen om achter mijn bankgegevens of wachtwoorden te komen? hoe werkt dat dan?

als virusbeschermer gebruik ik microsoft sec.essentials (windows 7).
is deze virusbeschermer dan wel de juiste?
geadviseerd wordt b.v. antivir personal van avira (gratis) te gebruiken of eset nod32 (€ 39,=). deze laatste volgens de consumentenbond de beste van 2011.

een aantal van jullie zullen ongetwijfeld goede en juiste tips voor mij hebben en hier mogelijk zelf al ervaring mee hebben.

ik dank een ieder van jullie alvast voor de reacties.

met vriendelijke groet,

1broer