Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

killroy
killroy - 21-01-2012 13:42:00
Voeding & Gezondheid

Hygiëne

Hallo, deze week op tv: gezien, programma van dr. ozz uit de verenigde staten, behandelde hygiëne in het algemeen. hij liet in zijn programma zien wat er zo al van bacteriën achterbleef op en aan levensmiddelen in de supermarkt en op markten enz: dit zelfde teld toch ook bij ons? als je hier in ned: op de markt bij de poelier gevogelte of kip koopt of bij de visboer, word dit door de verkopers met de blote hand aangepakt en word het je zo aangeboden. met die zelfde handen neemt hij geld van je in ontvangst en gaat op de zelfde voet weer verder met de volgende klant, en dit herhaald zich, keer op keer. ik kan mij voorstellen wat hierdoor voor "n bakteriën door verspreid worden, ook in veel supermarkten gaat het zo, wel in de meeste. ik vraag mij dan ook af of er hier in nedl: niemand is die dit opvalt en hier iets aan kan doen? op deze manier krijg je ziektes waar wij van gehoord hebben maar ook waar wij nog nooit van gehoord hebben. is het nou zo een grote moeite om door de keuringsdienst op waren hier eens naar te laten kijken en alles en iedereen die op dit gebied levensmiddellen verkoopt te verplichten om latex handschoentjes bij deze practijken te gebruiken. natuurlijk moet er op de markt iemand dan zijn die alleen maar het financiële gedeelte doet, zoals afrekenen. maar daar is het toch ook druk genoeg voor? gaat dit niet dan kan er toch een teil met water aanwezig zijn waarin dat men zijn latex handen- handschoenen even afspoelt? en anders de oude uit en nieuwe aan, ze kosten in de masa toch niks? of niet noemenswaardig? dit water kan toch tijdens de markt enkele malen ververst worden? zo"n inspanning kan dit toch niet zijn. zijn er nog mensen die het met mij eens kunnen zijn? is er misschien iemand die dit leest die hier een oplossing voor weet? zou kassa hier misschien eens een half uurtje aan willen en kunnen besteden? als men dit voorelkaar krijgt dat verkopers van vers vlees en verse vis en gevogelte verplicht worden om hun werk met latex handschoenen of iets dergelijks te doen dan ben ik ervan overtuigd dat er veel ziek zijn word voorkomen. mvgr: killroy