Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mickie
mickie - 04-02-2012 17:18:40
Geldzaken & Recht

Schadevergoeding medische fout na lange tijd?

Een vriendin van mij is geboren met een open rug. op 12-jarige leeftijd hebben ze haar geopereerd en naderhand bleek dat er toen iets behoorlijk mis is gegaan, ze hebben toen met opzet zenuwen doorgesneden met de bedoeling de spieren beter te laten functioneren. na een paar jaar kwam ze er achter dat er wel iets goed mis moest zijn gegaan want er zat niet alleen geen verbetering in, de zaak verslechterde alleen maar. nu is ze 30 jaar verder en de pijn is inmiddels nauwelijks nog uit te houden, en wat erger is: er is niets aan te doen. als ze er aan denkt dat ze dit nog 30 jaar moet uithouden zakt haar alle levensmoed in de (orthopedische) schoenen. ze hadden die hele operatie helemaal niet mogen doen, maar ja, gedane zaken...
ze is nog steeds van alles aan het proberen om de pijn draaglijk te krijgen, maar het enige wat ze tot nu toe ermee is opgeschoten is dat ze nu weet dat ze er in feite een aandoening bij heeft gekregen, met de naam tethered cord. is het na al die tijd toch nog mogelijk een of andere schadevergoeding los te peuteren of is er teveel tijd overheen gegaan? het zal haar pijn niet verminderen nee, maar: haar relatie is sinds kort naar de filistijnen, voor een groot deel hierdoor, zelfs haar partner kon niet meer met haar pijn omgaan, ze is terugverhuisd naar haar moeder, ruim 100 km verderop, daar wil ze uiteraard niet blijven, hoe goed die relatie ook is, maar door haar handicap heeft ze geen fatsoenlijke baan, ze is via reïntegratie aan een baan geholpen die ver beneden haar niveau ligt, haar collega's zijn mensen met een verstandelijke handicap, niks mis met die mensen maar zij is alleen lichamelijk gehandicapt...dat wát ze heeft kan ze hooguit 4 uur per dag, dus heeft ze ook geen inkomen waar ze een eigen onderkomen van kan betalen.
is er nog iets als bijvoorbeeld smartengeld mogelijk?